Liikkeellle, komentaa kaikki keväiset vaistoni. Luontoon kutsuu linnut. Aurinkoon, palaa mieli. Istun mökin rappusilla kamera kädessä. Miten monta kertaa olenkaan tehnyt vauhdikkaan sprintin kamera kädessäni, nähdäkseni joutsenet, joiden äänet toistuvasti kuulen. Hukkareissu tälläkin kertaa. On suostuttava suunnitelmaan a, koska lintubongaus ei tunnu onnistuvan. Mökin siivous siis odottaa. Käynnistyn laiskahkosti, mutta vähitellen löydän siivoamisen rytmin ja suljen korvani lintujen ääniltä. Uppoudun omaan siivoamisen maailmaani. Jokaisen hämähäkin seitin, kuolleen kärpäsen tai pölypalleron nitistämisen jälkeen päätän tuntea luomisen iloa. Onpa tänne kiva tulla seuraavalla kerralla vaikkapa vaan oleilemaan tai piirtelemään. Ahkeran session jälkeen päätän kuljeksia rantaan katsomaan jäätilannetta. Mitäh????



Ensin hän liukuu tyynesti vedessä. Näppärän jäälle nousun jälkeen on vuorossa aamuvoimistelu. Siivet viuhuvat ees taas ja pää kääntyilee kuin näkymättömän ohjauksen voimasta. Tavoitin joutsenen tanssin ja olin vaikutettu. Pitäisikö minunkin vähän pyöritellä kipeitä hartioitani. Saunan ikkunasta näen kuvajaiseni ja pyrskähdän nauruun, ei ole minusta joutseneksi.



Tänään on ohjelmassa omenapuun oksien leikkuuta. Vanha omenapuu on kasvattanut vesiversoja ja puu pääsee niistä eroon.



Metsäojan laitamilta löytyy vielä lunta, mutta ojan peilikuvassa vaeltavat pilvet ja minä hoilaan; Pilven varjot vaeltavat, kuvastimessasi. Lähipuun oksistosta pakenee pikkulintu epävireistä lauluani pakoon henkensä hädässä. Hmm, olisi vaan pitänyt hyräillä.



Majavan näkeminen luonnossa on aika harvinaista. Olen kerran nähnyt majavan tosi läheltä ja pieni hetki kului kummaltakin, ennen kuin tapahtui se kuuluisa hännän läiskähdys ja sukellus. Nyt ihailin ja vähän kadehdinkin majavan hampaita, eipä ihan keneltä tahansa onnistuisi puun kaato niin taitavasti kuin tältä salaperäiseltä vesien asukilta.



Mökin pihassa huomaan miten kaunis jo kukkinut lyhtykoisopallo onkaan talven jälkeen. Se inspiroi minua. Mitäpä jos yrittäisin matkia palloa tekemällä harsokankaasta ja liimavedestä lampunvarjostimen? Lisäisin siihen narusta tehtyjä kukkia. Tuskin pysyn nahoissani kun idea pulppuaa päässä. ÖÖ, pakko tehdä siivous loppuun, sillä se on vielä pahasti kesken, mutta takuulla kokeilen ideaani....