Uudenvuoden lupauksia varon tekemästä, tiedänhän minä jo entuudestaan, etten niitä pysty pitämään. Niinpä olenkin  mielessäni muuttanut vanhat lupaukseni uusien alkujen mahdollisuuksiksi. Kun lumi sataa maahan, se peittää vanhan lumen, ehkä harmaan ja jo likaantuneen. Etteikö se valaisisi minuun uudelleen alkamisen uskoa? 

Sillat kiehtovat minua. Kun astun ensimmäisen askeleen sillalle, kokemus on aina yhtä elähdyttävä. Kuulen miten vesi virtaa sillan alla. Vesi muuttaa jatkuvasti muotoaan tehden pyörteitä, joskus vaahtopäitäkin, mutta aina sen suunta on selvä, eteenpäin. Eteenpäin tahdon minäkin kulkea, katsoa uuteen ja tulevaan. Uusi alku.

Uusien alkujen listaan liitän pitkällä tauolla olleen jumpan. Niskasta kuuluu ikävänpuoleista narinaa ja hartiat ovat täysin jumissa. Pää kääntyy kohtalaisesti oikealle, mutta vasemalle katsoessa tuntuu, kuin siellä olisi ikävä ja kipeä este. Polvista en nyt edes halua puhua. Siis jumppaan. Viiden minuutin kuluttua olen tulipunainen ja otsasta valuu solkenaan hikipisaroita. Ei voi olla totta, olin päästänyt lukemattomat lihakseni talvilomalle, enkä ollut urhannut niille ajatustakaan. Ennen kuin nyt.

Jumittumiseen löytyy kyllä selkeä syy; kutominen. Siitä en haluaisi luopua, kun vihdoinkin olen löytänyt sisäisen lankoihin ja puikkoihin ihastuneen uuden minäni. Hiplailen uusia lankoja aina kun saan siihen tilaisuuden. Haaveilen uusista bambupuikoista ja mielikuvittelen niiden keveyttä ja niiden päällä kulkevan langan lentoa.Okei, okei, hölmöltä se kuulostaa, mutta se on niin kivaa. Kiitos kuuluu oikeastaan tyttärilleni, jotka ovat jaksaneet kannustaa minua. Eihän siitä ole kuin runsas vuosi, kun opin tekemään sukkaan kantapään. Mikä onnistumisen riemu! Eikä kukaan enää tule sanomaan että; pura pois. Onko tällä yhteyttä kipeytyneisiin niskalihaksiini, se on sitten toinen juttu, mutta "ajattelen sitä vasta kotona Tarassa."

Uusi alku koitti myös näiden nuttujen muodossa. Tämän vuoden ensimmäinen setti on valmis ja toinen valmistuu, kunhan yhdistän kappaleet, päätän langat ja saan edellä mainittuun työhön tarvittavan inspiraation.

Uusi alku on uuteen katsomista. Pelon voittamista. Liikkeelle lähtemistä pienin, pienin askelin.

"Eteenpäin elävän mieli."