Korjuusta kaikki paranee on naskartelijan lempilauseita, johon olen tykästynyt. Mökin kuistin eteen naskartelija värkkäsi puolipyoreän katoksen suojaamaan sateella kulkijoita ja vähän ulko-oveakin. Lisäksi se estää ovea tuulella aukeamasta ääriasentoon. Korjuusta kaikki paranee.



Kiinan muuria lienee rakennettu kauan, päätellen sen muhkeasta koosta. Muuria olen ihaillut poimuilevassa maisemassa vain valokuvista. Halkomuuri onkin toinen juttu. Sen olemassaolo on tilapäinen, mutta tekijälleen se tuottaa sanomatonta tyydytystä. Halkopinon teko on puuhastelua vailla vertaa. Ajatukset vaeltelevat omia ratojaan ja kädet toimivat samanaikaisesti asetellen, tasoitellen ja silotellen. Tulos on tilataidetta parhaimmillaan. Nykyisessä paikassaan sen viihtyisyyttä lisäävä elementti on muurin  muoto, joka estää järveltä puhaltavan tuulen. Muuri ansaitsee tulla kuvatuksi, ennen kuin syksy saa ja halot katoaa..



Eläimet ovat paljon viisaampia kuin osaamme ajatella/ymmärtää. Kuvittelijaa lyötiin ällikällä tässä päivänä muutamana. Istuksin kuistin keinutuolissa ja katselin heräävää luontoa. Omenapuussa keikkui vielä lintujen talviruokintamökki, johon katseeni kiinnittyi. Ruokinta-automaatti täytetään auringonkukan siemenillä katon toisesta lappeesta, nostamalla se ylös. Sen orava oli hoksinut. Ensin se taiteili itsensä niin, että sai käpälällään nostetuksi katon lipan ylös. Aikaa kului korkeintaan sekunti/ vilahdus ja orava meni pönttöön sisälle. Seuraavaksi se alkoi tuiskimaan käpälillään siemeniä mökin alareunassa olevasta raosta ulos. Nauroin katketakseni oravan touhuja. Niin yllättynyt olin, etten huomannut käyttää kädessäni olevaa kameraa. Nauruun oravakin sitten havahtui ja lopetti touhunsa. Vikkelästi se suoriutui ulos pöntöstä ja kapusi omenapuuhun. Enpä olisi uskonut tämänkaltaiseen näkyyn törmääväni.




Lokit ovat oma lukunsa. Vaikkei ainoatakaan lokkia voisi ihmissilmillä havaita, havaitsee lokki takuuvarmasti katiskan kokijat. Ja löytää maahan kaivetut kalanperkuut.



Kiveä sanotaan Keisarin laakaksi. Siinä on hyvä odotella vuoroaan ja lentää sitten katsomaan näkyykö kalasjan veneen puntussa saalista.



Kevät tekee kuvittelijasta leikkimielisen. Olisihan paljon järkevämpää leipoa tai pyyhkiä pölyjä, kuin leikkiä Picasa-ohjelmalla. Mutta jälkimmäinen on niin paljon hauskempaa. Kaanonin taidetta; Veden väreilyjä.



Auringonpaisteista äitienpäivää rakkaat ystävät!