Kuljemme laulain aamuruskon teitä, laulu siivittää askeleitamme, kävelemme voimistelusalissa ympyrää, kunnes lihaksemme ovat voimistelulämpimät.Opettaja seisoo piirin keskellä  tamburiinia lyöden.

Eilen jumpassa muistojen virrasta nousi esiin pullo, jonka sisältö toi huvittavan toiston jumppaamisen keskelle. Nyt tamburiini on vaihtunut Harry Belafonten Banaaninlastaajien lauluun ja ympyrässä kiertämiseen on lisätty efektejä, jotka eivät aiemmin kuuluneet voimisteluopettajien vakio-ohjeistuksiin.

 

Muistot ovat kuin pulloja, jotka nousevat virrasta esiin. Niin minulle aikoinaan opetettiin. Muistojen virrasta esiin nousevat pullot jaksavat ihmetyttää minua. Ne ovat täynnä tapahtumia, tuoksuja ja musiikkia.Ja jos pulloa avaamassa kanssani on yksikin ihminen joka muistaa saman tapatuman, alkavat muistot uudelleen elää ja tuntuu kuin ne olisivat tapahtuneet eilen.

Tulen aina muistamaan ensimmäiset saamani mustat sukkahousut, joululahjani. Olin lahjasta hirmuisen ylpeä. Voimistelusalissa keekoilin uudessa asussani, jaloissani upouudet sukkikset. Askeleeni ovat kuin Hokmannin tippoja. Kerrankin sain olla ensimmäinen, joka toi muodin tuulahduksen kouluun.

Monilapsisen perheen nuorimmaisena osani oli mahtua sisarieni vanhoihin vaatteisiin. Jo kouluajoista asti juontaa kaipaukseni skottiruutuihin. Kanssani samalla luokalla oleva perheen ainokainen lapsi, skottiruuduissaan ja vaaleanpunaisessa angorapuserossaan sai kateuden tunteeni pulpahtamaan pintaan. Duffelitakkia halajan vieläkin, kun ensimmäinen mahdollisuus sen hankkimiseksi jäi lupaukseksi.

 Jumppavat naiset hymyilevat vanhoille muistoille. Kuljemme laulain aamuruskon teitä. Hei, minäkin muistan tuon laulun pätkän. Muistatko sinä? Laulun sanoista olisin erittäin kiitollinen.