Paljastuksia

Kuvittelija on riisunut villasukkansa kulkien paljasjalkaisena kesäpolkujaan. Rantahiekka jalan alla lämmittää ja stimuloi akupisteitä. Vesi on erinomainen virkistyskeino, sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Helle hellii. Se sulattaa. Se lämmittää ja pehmentää ainakin pään, mistä tämä postaus olkoon esimerkkinä.

Helteellä saunaan

Helteellä saunominenkin virkistää, vaikkei sitä ensin millään tahtonut uskoa. Virkistys tulee viivellä ja tuo sanoinkuvaamattoman hyvän olon. Hyppykilpailu laiturilta on mökkeilyn extremeä.

 

Ruohonjuuritasolla

Kontallaan, vatsallaan, kurottaen tai hiipien lähestyn kuvauskohdetta Canon kourassa ja sormi näppäilyvalmiudessa. Kuvaatsä ämmi, kysyy lapsi takanani. Mumisen jotain epämääräistä, kun huomaan kohteen lepattelevan karkuun. Karkuun päässeitä on paljon. Tänään muunmuassa ritariperhonen, kuikka ja haukka. Ja minäkin pinkaisin karkuun. Oi että minä juoksin ja huusin, sillä olin tallata kyykäärmeen päälle. Nuokkuhelmikkä ei pääse karkuun, saan rauhassa sihtailla kaunista heilivää heinää..

 

Kesäyön onni on omanani
 
Sinilaine jo lyö ja jo valkeni yö, nyt on toivooooon ja lemmen aika..
Ja ilon ja riemun aika. Ja uinnin ja hyppykilpailujen aika. Ja jäätelön aika. Ja....

 

Kalassa

Aurinkoa ja lämpöä ehdin jo kaivata ja nyt olen saanut sitä kukkuramitoin. Aamuvarhaisesta yömyöhäiseen se on mollotellut pilvettömältä taivaalta  ja etten kiittämättömältä vaikuttaisi niiaan nätisti niksattauttaen polviani. Kuha käy nyt kiukkuisesti uistimeen kiinni ja kalaa on syöty urakalla. Kasvaakohan paljosta kalansyönnistä ihmiselle evät? Yökalassa tarkenee shortseissa ja tuulen puhallus on lämmintä kuin linnunmaito. Oi riemua ja iloa.

 

Lämmössä, helteessä tai paahteessa

Lämpömittarin kivutessa plus 32 asteeseen käy katvepaikkojen houkutus ylivoimaiseksi. Järvi suo hetkellisen virkistyksen kaksinekymmenine viisine asteineen. Mökin lämpötila lähenee kolmeakymmentä. Viilein paikka löytyy lämmittämättömän saunan lattialta, mutta sielläkään ei saa olla kuin hetken rauhassa. Hyttysten armeija tuntee vetoa kuvittelijan ominaistuoksuun, läiskin itseäni hetken kunnes annan periksi ja tartun pahalta haisevaan offiin ja sipaisen sillä nilkat ja ranteet.

Bussi toi kesäkampatytön tutustumiskierrokselle maaseudun rauhaan. Nähtäväksi jää viihtyneekö neito näillä main.

"Ja jälleen ruusut ja jälleen kesä
Yhäkö huomaat sen?
Yhä vinhemmin vuodet vierivät.
Alati lyheten."
 
/Istvan Vas

Auroraperhonen kesäkukassa.