Joskus on hyvä tarttua itseään niskasta kiinni ja valmistaa vähällä vaivalla pökerryttävän hyvää. Helpompaa kakkurepeptiä en ole löytänyt ja nimensäkin on, ei enempää eikä vähempää kuin: Maailman paras suklaakakku.Kopsasin tämän ohjeen Siken , Ruokaa rakkaudella- ohjelmasta ja voin luvata, hyvää oli. Nopeasti inspiroituvalle minälleni tämä resepti sopii mainiosti..

Ensin sekoitetaan;
 
vehnäjauhot 3 dl
leivinjauhe    1 tl
sokeri            3,2 dl
fariinisokeri   1 dl
kaakaojauhe 2 dl
suklaarouhe 3 dl
 
Sekoita ylläolevat aineet ja lisää sekoitellen joukkoon seuraavat;
 
kananmunia 4 kpl
vahvaa kahvia 1 dl (espresso)
sulatettua voita 2 dl
ripaus suolaa
 
Sekoita ainekset ja kaada kakkuaines vuokaan johon olet levittänyt rypistetyn leivinpaperin. Näin säästyt vuokan voitelulta. 180 astetta ja paistoaika kakkuvuoan koosta riippuen 25-30 minuttia. Kakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman pehmeäksi.
 
 
 
Kakku odottaa kypsentämistä. Lopputaikinan kaapimiseen astiasta, ei ole tarvinnut hakea vapaaehtoisia, siksi hyvältä taikina maistui.
 
 
Erityistä kiirehtimistä kannattaa pitää, jos aikoo kuvata kakun kokonaisena uunista oton jälkeen. Ehk' ei kakku ole maailman kaunein, mutta maultaan paras mitä suklaakakkuihin tulee.
 
Ja tässä tulee toinen, helppo ja hyvä sämpyläresepti.
Sekoita ;
1 1/2  dl ruisjauhoa
1 1/2  dl sämpyläjauhoa
12      dl  vehnäjauhoa
2 pussia kuivahiivaa tai pala tav, hiivaa (jos käytät kuivahiivaa muista että veden lämpötila on noin 42 astetta.)
kourallinen pellavansiemeniä.
Lämmitä 7 1/2 dl vettä 42 asteiseksi, jos käytät kuivahiivaa ja lisää joukkoon 1 1/2 rkl merisuolaa. Sekoita kapustalla jauhoseos joukkoon.
 
Laita taikina kohoamaan vedottomaan ja lämpimään paikkaan. Anna taikinan nousta kunnolla.
 
 
Kun taikina on noussut ota isolla lusikalla taikinasta möykkyjä ja laita leivinpapereroidulle pellille.
 
 
Ripottele sämpylöiden päälle vehnäjauhoa sihtin avulla ja leikkaa saksilla sämpylään viillot. Kypsennä 200-225 asteisessa uunissa vajaa puoli tuntia. Jos tykkäät kovakuorisesta ja sisältä maukkaasta sämpylästä tässä on sinun sämpyläsi. Huom. sinun ei tarvitse vaivata käsin, eikä leipoa. Ja nam, nämä ovat tosi hyviä.
 
 
Kiitos vielä kerran Lastulle ja Harakalle sekä heidän asiantuntijoilleen lintutunnistuksesta. Tänään saatiin 'mustarastaasta' sivukuva.
 
 
 Mieleni valtasi aivan hurja ajatus. Aiemmin bloggailin mustarastas-nimellä, josko pihamaallani vieraileva oranssinen lintu vaihtoi väriä protestoidakseen nimenvaihtoani? Näitä tälläisiä ajatuksia päässäni tänään sateisena maanantaina.