Vuorossa haaste 23

Vakiokohteet ovat saaneet päälleen lumipeitteen. Pakkasherrakin pureskeli muutaman asteen voimalla syyshortensian kukinnot entisiksi, mutta sen jälkeinen 'monsuunisade' on vienyt mukanaan viimeisenkin lumen hippaleen. Joten sää on ollut syksyisen vaihtelevaa. Kollaasissa on sekä viime lauantain talvi mökkikohteessa, että äsken napsaistu marraskuinen alakulo kotipihalla.Kuvittelija ehti jo riemuita kauniista valoisasta maisemasta ja kuljetti kameraa miten tahtoi luontopoluillaan. Hevoskastanjan möhkylöiden kova koettelemus tuli ikuistetuksi ja kaksi seuraavaa kuvaa on otettu viikon välein.Hui, että vieläkin puistattaa tuo ensi pakkanen. Oletteko muuten huomanneet että ensimmäiset syksyiset pakkasilmat tuntuvat paljon kylmemmiltä?

Seuraavaksi kaksi plurria kuvaa selityksineen. Ensimmäisessä kuvassa saattaisi olla yksi iso Dallas-pulla pakastimeen menossa, todellisuudessa kuvasin viikko sitten sakeaa lumipyryä yöllä ikkunasta, siinä pihalamppu valaisee lumista maisemaa.Lintujen ruokinta aloitettiin päivää ennen talven tuloa ja yllätyksekseni mustarastaat saapuivat kinastelemaan siemenistä poikamaiseen tyyliinsä. Myöhemmin saapuneet tyttömustikset olivat paljon rauhallisempia luonteeltaan. Kehittyyköhän lintumaailmassa tyttölinnut poikia varhaisemmin?Lumimaisemaaja lisää lunta metsässäJa linnutkin syövät vielä kädestä, mutta tuppaavat olemaan niin liukkaita liikkiöitä.
Kuvittelija toivottaa kaikille antaumuksellisiä kuvaushetkiä ja iloa elämään!Täältä voit kurkkia lisää aamukampatuokioita.