Osaapa olla kolkko päivä. Aavistuksen vihertävää maisemaa puhkoo tihkuinen sade, eikä viiden asteen lukema mittarissa saa mieltä erityisen keväiseksi.Kävin napsimassa vakiokohteesta kuvan, ja vaikka sitä olisin miten päin kamerani läpi tsiikannut, samana se pysyi. Vanha kiviraunio, jonka vieressä luumupuu Sinikka, valkea kuulas ja astrakan gyllengork, sekä valkokaneli. Aavistuksen paisuneet nuput eivät omenapuista vielä näy. Alppiruusu aloittanee kukintaansa, jos lämpö tästä edes hivenen kohoaa sillä plus viisi astetta ei kukkaa houkuttele. Sininen häivähdys kuvassa on ilontuojat sinililjat.Toivottavasti valokuvan raamit rytmittävät passelisti kampakohdetta.

Kasvihuone sai uuden muovituksen, kun edellinen kuusivuotias katto reikiintyi. Naskartelija maalasi samallla nurkkalaudat, niinpä vanha on tänään kuin uusi ja odottaa milloin ensimmäiset asiakkaat tulevat. Vielä heitä ei ole juurrutettu maahan, saavat vain maistaa päivisin huoneen kosteaa lämpöä. Kuvittelija haahuilee ja haaveilee kuvassa tulevasta kesästä.
Onneksi kuvanottohetkellä on aurinko paistanut, sen valo  saa kaiken näyttämään paljon kauniimmalta.Kottaraispariskunta on saapunut. Olisipa tosi kiva tietää onko kysymyksessä sama pari, sillä jo useampana keväänä tänne on ilmestynyt kottia. Ensin ne ovat tapelleet toisten kottaraisten  kanssa pöntöstä, sitten aloittaneet soitinmenonsa jonka jälkeen alkaa kiihkeä pesän rakentamisen aika..Toinen vakiokohteeni, mökin vanhat omenapuut kurottuvat kohti korkeuksia. Omenapuun oksalla olevassa pöntössä pesii sinitiaispariskunta. Ruoho vihertää jo ja lintujen ilmaiskonsertteja voi kuulla joka päivä. Mustarastas on saapunut huiluineen ja kuikan kaihoisa kutsu kuuluu kaikuna järveltä. Nyt minäkin ehdin bongata kirjosiepon, Uunan blogissa sitä ihmettä olen jo käynyt ihailemassa.Nämä viluiset kukkijat odottavat päivien lämpenevän, niin kuin kuvailijakin. Jouluruusun kolme nuppua ei vielä tälle lämmölle suostu terälehtiään avaamaan. Hevoskastanjan lehtien silmut ovat vielä vaiheessa, mutta kaikkea luonnossa nyt tapahtuvaa on mukava seurata.Sitten asiasta kolmanteen. Kuvittelija lupasi Täällä piirtää papukaijamerkin jokaiselle joka kertoisi mitä tässä kuvassa näkyy.Vastauksensa antoivat; Harakka,Ina, Sirpa,Arleena, Sirokko, Aimarii, Tuulento, Deme, Uunart, Kiirepakolainen ja Piri. Ja voitte olla varmoja, että lukiessani vastuaksianne olin niin iloinen ja onnekas. Virtuaalipolkuja kulkee paljon lahjakkaita mielikuvittelijoita. Kiitos teille kaikille! Ja nyt sitten se lupaamani papukaijamerkki. Papukaijasta tuli kerta kerran jälkeen niin G.Pula-ahon näköinen, että päädyin kahteen Pupukaijaan. Sopiihan se?Oikein ihanaa vuosikampailua kaikille ystäville ja kylänmiehille! Täällä voitte seurata toisten immeisten kevätkampailuja.