Toivottavasti tämän syksyn yllätyshankintojen joukkoon ei kuulu muovivene, sillä sen sorttista sadetta on viime päivät pidellyt. Tämän aamun hengähdystauko sateesta tuli sopivaan aikaan. Kuvaaminen on perinjuurin haasteellista sateensuoja kädessä. Vakiokuvauskohteeni omenapuut mökillä ja kotona, ovat alkaneet muuttaa värimaailmaansa. Lehdet ovat saaneet kyytiä tuulen riepotellessa niitä minne milloinkin.  Keltainen kaneli on par aikaa syötävien listalla, ei paha, sanoisin. Olenkin syönyt omenia pelkästään jo siitä riemusta, ettei omenaa tarvitse kuoria. Makukin miellyttää. (ja vatsa turpoaa)Mökillä oik.puoleinen omenapuu on säilyttänyt vihreät lehtensä, vasen värittyy jo keltaiseen syksypukuun.


Hevoskastanja on alkanut voimakkaasti keltaistua. "Piikkisikamöhkylöitä" eli toisin sanoen kastanjan siemeniä, (kuvassa oikealla) putoaa puusta tuon tuostakin, pitää oikein varoa ettei saa niitä päähänsä sen verran piikikkäitä ovat.Päivien lyhetessä ja pimentyessä vaihtuvat puuhailut sisätiloihin. Mosaiikkia olen pilkkonut ja sormikkaita neulonut oikein urakalla. Muutama sormikaspari päätyy joululahjaksi, myyjäisiin aion lahjoittaa loput.Piirteleminenkin on taas pitkän tauon jälkeen alkanut kutkuttaa.
Jos olisin suunnittelija, aivan ensimmäiseksi suunnittelisin kirkkaan värisiä sadevaatteita syksyä piristämään. Keltaista, punaista, oranssia limenvihreää ja sinistä saappaisiin, sateensuojiin ja sadevatteisiin. Kuvilla, kuvioilla ja yksivärisinä. Olispa kiva tepastella 40 numeron saappaissa vesi lotisten saappaiden alla, saappaiden, jossa olisi kuva esim. isosta kärpässienestä. Vaikka minusta musta on kiva väri, niin syksyyn ja sateeseen yhdistän mielessäni aina paljon värejä voimaa antamaan.Ystäväni lahjoitti minulle kasvihuoneessaan kasvattamansa melonin. Vaikka kasvukausi olikin viileä ja sateinen pieni meloni yllätti makeudellaan.Hyvää syksyn jatkoa hyvät aamukampablogistit ja kaikki muut jotka sivuillani vierailette. Pidetään huolta toisistamme, sillä syksy on joillekin meistä voimia kuluttavaa aikaa!


Käykäähän katsomassa myös täällä.