Kylläpä vaan ollaan kammattukin, tuntuu että viimeiset kaksi piikkiä raapivat kampaajan päätä, niin, tai sydäntä. Kevätseurajaiset ovat tuoneet kevään lähemmäksi, sillä kevättä olen seurannut aina, se on lempivuodenaikani. Niin paljon uutta ja ihmeellistä ilmestyy päivittäin katseltavaksi. Kevät on oikukas neito säiden puolesta. Villasukat ja takki kuuluvat kevätkampatytön tämän päiväiseen vakiogarderoopiin. Tänään mittari näyttää kymmentä astetta. Vähän väliä ripsoo sadekuuro ikkunaan. Aurinkokin pilkahti kerran, kadoten nopeasti pilviherhon suojiin. Kuvaan sateen tauottua päät nuokallaan olevia arovuokkoja. Nekin ovat vilun värisiä.

Kottaraispöntöissä on elämän ääniä. Lintuvanhemmat rahtaavat sinne ruokaa minkä ehtivät. Seuraan ikkumasta miten ruokahuolto pelaa: molemmat vanhemmat syöksyvät ruoan hakuun palaten pian takaisin kohti iloisesti sirkuttelevaa lapsikatrasta. Mutta annas olla kun lähestyn pönttöä kamera kädessä, linnut menevät pönttöön niin salaa, etten saa niistä kunnon kuvaa. Täytyisiköhän minun taitavammin naamioitua?

Tässä huterassa kuvassa olen näkevinäni kottaraisen nokan. Mitä sinä näet?

Rondo alkaa pian kukkia.

Samoin unikko.

Kun tuomi kukkii on kotimainen elokuva josta muistan kerrotun, että filmaukset olivat viivästyneet ja tuomet olivat elokuvaa tehtäessä lakanneet kukkimasta. Ymmärrän sen hyvin, koska kevätkukat seuraavat niin nopeassa tahdissa toinen toistaan, että harrastukseksikin luontoa seuraava tuskin pysyy perässä.

Eilen kävelin suolla. Hämmästyin huomatessani, että hillat tai lakat, niin kuin täällä sanotaan, kukkivat jo. Suopursut vasta aloittavat kukintaansa, mutta suovillojen pallot heiluttelivat untuvaisiaan tuulessa.

Satujen ystävälle ei metsänpeikon kohtaaminen suon laitamilla, ole mitenkään tavatonta. Peikko esitti uutta muotia, sillä se oli aloittanut otsa- ja korvatupsujen kasvattamisen ja näytti hauskalta.

Sade hakkaa taukoamatta ikkunaan. Kevätkampatyttö tekee mielikuvituslenkin sohvalla peiton suojassa. Ja odottaa kasvavalla innolla säiden lämpenemistä.

 

 

Lisää kevätkampapostauksia täällä.