"Pyllymäen pitkän ja luistavan
aina toivon sinun sen muistavan.
Ja täytyy huomata tärkeitä seikkoja.
mäessä saadaan kupperiskeikkoja."
 
Kuvittelija kahlasi tänään syvässä lumessa. Metsässä. Järven jäällä. Oli tehdä kupperiskeikkoja kummassakin paikassa. Enää ei toimi reaktiot kuten ennen. Jäällä liukastelin, Metsässä rämmin. Alamäessä jarrutin, ylämäessä huohotin. Mutta joka tapauksessa kuntoilin. Tai ainakin kovasti yritin. Seuraavassa tammikuinen sarja; kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Mitä näet tässä?


 
 
 Kuvittelija näkee Ressun, norsun kärsän, kolme profiilia, pienen sydämen, ja kaksi rakastavaista. Toisaalta jos ensi kevään sisustusohjelmat lähtevät naturel-linjalle, näen mattoja, tapetteja ja verhoja. Mitä sinä näet kollaasissa?Kuvittelija on taaperrellut tästä jäälle. Polvet vielä tutisevat, kestääkö jää. Onneksi edellä kulki jäävastaava kirveen kanssa.


 

Joulukuusimarkkinoilla oli hiljaista. Toisaalta taas, olisi ollut sääli kaataa puut nyt, kun ne olivat pukeutuneet parhaimpiinsa.


Ja valmiiksi kaatuneitakin oli....


Oletteko koskaan kuunnelleet metsän hiljaisuutta? Siitä saattaa tulla riippuvaiseksi.


"Pipo päässä talvisäässä
parasta on olla.
Pää jos pahoin paleltuu
on aivot hunningolla."

Järvi on saanut jääpeitteen. Kahlatessani jäällä olin äimänkäkenä, sillä kuulin joutsenen huutavan. Nytkö se vasta on lähdössä? Eihän se palellu?Haahuiluksi meni tämä reissu. Kuvittelijan tempaisi mukaansa tammikuun taikapiiri.


Lainatut lauseet Uppo-Nallen ystäväkirjasta/ Elina Karjalainen