Tämä on se aika keväästä jolloin haluaisi tarttua ajan vipuun, hidastamalla, ehkä viivyttämälläkin tätä tulossa olevaa vihreää aaltoa. Joka ainut päivä huomaa muutoksen luonnossa. Vastapäisessä koivikossa, kukissa, perhosissa ja ruohon päivittäin kirkastuvassa vihreässä. Että sain tämän vielä nähdä, kokea, maistaa ja aistia. Että vielä jalat asettuvat kuvatessa monelle mutkalle makrojen ottoa varten.



Länsimyrsky riepotteli raivokkaasti eilen ja mökin ikkunasta seurasin metsässä pyöriviä puita. Ihme.että ne yleensä pysyvät pystyssä moisella tuulella, vaikka moni niistä ryskyen kaatui. Tuuli näytti taas kerran voimansa, ja osoitti sen miten pieneksi ihminen itsensä myrskyn keskellä tuntee. Aamuun mennessä tuuli oli rauhoittunut, sähkötkin palanneet . Aamun kepeässä kuulaudessa ei ollut jälkeäkään eilisestä tuiverruksesta, niin ellei niitä kaatuneita puita ja kaikkialla olevia oksan pätkiä lasketa. Koivikko vihersi ohuesti uutta vihreää ja peipposten kuoro lauloi kaanonia puiden oksilla.



Kesä on virallisesti alkanut kuvittelijalle tänään, sillä kuuntelin kaiholla käen kukuntaa, ja pääskyset nuo varmat kesän airuet ovat saapuneet. Ne kaartelivat ja syöksähtelivät pääskysmäiseen tapaansa taivaan sinessä ja kujersivat silkkaa kevään iloa. Kevään iloa oli myös oravalla rinnassaan, tulipa vahva epäilys, että kurre on perustanut kotinsa kottaraisen pönttöön mökillekin.





Raparperin lehti tuottaa kuvittelijalle alati lisääntyvää mielenkiintoa. Poimujensa ja värinsä vihreyden sävyjä seuranneena, olen pää pyörällä kasvin monimuotoisuudesta. Ensi kerralla varmaan jo saadaan raparperipiirakkaa kuulin naskartelijan tuumivan, kun takapuoli pystyssä kuvasin tätä ihmettä.



Perhonen polvella on päiväni ehdoton kohokohta. Vihreä ilonpilkku ihastui ruudullisiin Pekka ja Pätkä housuihini niin, että tuli aivan lähietäisyydeltä kangasta tutkimaan. Kameran säädöt olivat niin ja näin, mutta perhosen kosketuksen kokeneena, saa säädötkin olla niin ja näin, sillä olo on nyt niin kummallisen kevyt.


Kukkuu kaikille toivottelee Kaanon kevätmielellä!