Kevättä kohti mennään takatalvisissa tunnelmissa. Varhaikeväänodottaja kokee takatalven harmittavaisena takaiskuna, Kohdistaa katseensa räntä- ja vesisateen keskeltä kohti taivasta ja kysyy aurinkolta; milloin, oi milloin saavut lämmittämään kohmeiset luuni lämpimiksi? Milloin kuivaat tantereet ja sallit muuttolintusten seurueineen saapua kotimaahan perheenperustamisaikeissa. Milloin herätät lämmölläsi kevään ensi kukkijat ja mahdollistat terälehtien aukeamisen niin, että kukka hymyilee sinulle koko naamallaan, sillä sinivuokot palelevat vielä kuten niiden kuvaajakin.Seurantakohteet näyttävat paljon paljasta maata kotona ja mökilläkin lunta on enää metsän reunassa olevana lämpäreenä. Naskartelija suoritti omenapuiden kevätleikkuun ja tuumaili jälkeenpäin, että valkea kuulas tekee tänä keväänä paljon nuppuja. Naskartelijan sisällä asuu puutarhurin sielu, niinpä meitä onkin täällä kaksi kevään seuraajaa..
Lumesta puhtaita omenapuiden alustoja  saapui oravakin mökillä ihmettelemään.
Onneksi lämpöä on tänään luvassa jopa kahdeksan astetta. Pitkäksi venähtäneet tomaatit on koulittu jo kolmanteen kertaan, seuraava osoite niillä onkin kasvihuone, joka valmistunee tänään. Viime talven lumissa periksi antanut muovitus on uusittu. Nyt sopii kevään tulla.
Pitkäksi venähteneet tomaatit kaipaisivat jo kylmään koulimista. Omenapuiden alla vanhan kiviaidan vieressä kasvaa alppiruusu ja talon kulmalla on unikko puskenut jo pintaan.Mosaiikkipönttö on ripustettu puuhun. Jännittyneenä odotan koska pönttö saa, ja saako, ensimmäiset asukkaansa tänä keväänä.

Hyvää kampailua kaikille nimikkokohteittensa parissa, toivoo kiihkeästi lämpimiä päiviä odottava Kaanon.