Miinus yksi aste pakkasta. Helmikuinen lauantai on valjennut utuisen harmaana ja sillä tuntuu olevan vaikutusta myös kuvittelijan mieleen. Yleissävyltään harmaata aamua saväytti putoaminen lumikinokseen. Saappaan varret eivät riittäneet, kun kahlasin pihassa kuvaamaan vakiokohdetta. En ollenkaan tullut ajatelleeksi kohdetta valitessani, että saattaa tulla toinen runsasluminen talvi peräjälkeen.



Oikea alakulma näyttää lumen syvyyden, joka ainakin täällä on +70 senttiä. Kohdekuvassa ei mikään ole muuttunut, ainoastaan tuuli on pudottanut lumet oksilta. Kuva on otettu kahdesta eri suunnasta, molemmissa maiseman ankeus on vallitsevana.



Olli Orava on löytänyt tiensä ruokintapaikalle. Meillä vaikuttaisi olevan saman tapaiset ruokailutottumukset, ruuasta nautitaan pitkään ja hartaasti. Kopaus ikkunaan sai oravan siirtymään hetkeksi kuusiaidan turviin.



Mökillä on, jos mahdollista, vielä enemmän lunta. Ensimmäisenä lapioidaan kulkureitit auki, sytytetään tuli hellaan



Ja jostain käsittämättömästä syystä myös allekirjoittanut laittoi sukset jalkaansa ja rahjusti järven jäälle. Hiihto muistutti enemmän lumikenkäilyä, mutta keskemmällä alkoi hanki kantaa ja ympärilläni avautuva avaruuden tunne oli huikaiseva,



Kaikkensa ladulle antaneena hän istuu porraspuulle ja huokaisee raskaasti.



Toinen vakiokohde näyttää tältä, keväästä ei kieli juuri mikään. Ainoastaan titityyt ovat lisääntyneet.



Puiden jalostaminen on ollut kuvittelijalle aina "hebreaa" joten ajatus 'helmilumipallopuun' jalostamisesta kesäksi pihamaata koristamaan jää takuulla haaveeksi. Mutta ainahan voi kuvitella.



Lopuksi toivon kaikille vuosikampahaastetta seuranneille suloista viikonloppua ja jätän mielenne muistiin seuraavan kuvan. Olemme naskartelijan kanssa kehitelleet lauantai-iltoihimme hieman extremeä. Saunasta lumihankeen ja nopeasti takaisin löylyyn. Nopeuden määrää säätelee kaksi tietä, joiden risteyksessä on kotimme. Liikenne on iltaisin melko hiljaista, joskus sentään auton valokiilaan joutuminen saa rikkomaan kaikki Virenin aiemmat ennätykset. Lumessa käyvän pintaverenkierto elpyy ja liikunallakin on oma kuntoa kohottava vaikutuksensa. Ainakin luulen niin.



Täällä kammataan lisää.