Tänään on aurinkoa, tuulta ja kolme plusastetta. 

"Räntäseula seudun päällä,
saappaan alla lotinaa,
lantajuova järven jäällä-
kesä tulee, ihanaa."
 
Lauri Viita kuvaa tulevaa aikaa niin inspiroivin säkein.

Viimeviikoinen vesisade sai ihmeitä aikaan kevättä ajatellen. Isot lumipaakut sulivat vaudikkaasti sateen piiskatessa niitä. Lumen alta paljastuneet vihreät (?) alueet hellivät kirjoittajan mieltä. Kukkapenkeistä pilkistää tulppaanin alut  ja monivuotiset perennat ovat lumen alta paljastuttuaan kuin talvea ei olisi ollutkaan. Tänään kirjoittaja on kevättunnelmissa.

Tämä "rikko" kyynelehti ilosta, päästyään pois lumen alta. Kevään edistyessä se kukkii vaaleanpunaisin ja valkoisin kukin. Matalakasvuinen monivuotinen kuuluu kiitollisten perennojen heimoon.

 

Mustarastas tähyilee onko reitti vapaana. Sitten se ilmoittaa kutsuvalla papatuksella viestiä lajitovereilleen. Lintujen ruokintapaikalla on ollut kuhinaa paluumuuttajien myötä.

 

Herra Kotta on saapunut.  5.4 se viritteli soidintaan koivun oksalla. Sitä ennen se tarkisti pöntön ja ilmeisesti totesi sen lapsiystävälliseksi ja puhtaaksi. Soidinmenot saattoivat alkaa. Kottaraisparvessa lienee sopivia vaimoehdokkaita, en tosin ole sataprosenttisen varma, kumpi lopullisen valinnan tekee.

 

Välillä se käy täyttämässä kupuaan siemenillä ja sitten taas nopeasti puolustamaan reviiriä ja harjoittelemaan sulosointuisia kosiolauluja. Kevät on toivon ja lemmen aikaa..

Sinilija on kevään airut ja paikkauskollinen. Kukkapenkissä sen pikkuruinen sini (oik.ylh.) loistaa ja valloittaa. Jokaista vihreää nirkkoa käyn tervehtimässä päivittäin. Tervetuloa, sanon, kyllä olen jo ehtinyt teitä odottaakin.

Ja sitten, HEI HALOO, nyt tarvitsisin tunnistusapua.

 

Tällainen melkein oranssin värinen lintu ilmestyi torstaina pihallemme. Se oli kovin arka, mutta sain kun sainkin napatuksi siitä kuvan. Kuva on otettu ikkunan läpi ja ulkona satoi tihuutti, joten kuva on hutera, myönnetään. Tärkeintä olisi linnun tunnistus.Siis, tunnistaako kukaan mikä lintu voisi olla kyseessä?

Hyvää kevättä kevätkampaihmiset ja kaikki muut! Kukkivan Saint Pauliani kanssa toivotan päiviinne sinisiä ajatuksia.

 

Lisää kevätkampapostauksia täällä.