"Mieleni minun tekevi,
aivoni ajattelevi
lähteäkseni..."
 
Mieleni minun tekevi, mutta aivoni ajattelevi tielleni liikaa esteitä. Esimerkkejä riittää, liian kylmä ilma. Liian paljon lunta. Toisinaan lähdön esteeksi riittää jään päällä oleva loska. Kun kylmä pohjoinen puhuu se pistää takuulla lähdölle stopin.
Laskiaissunnuntaina toiveeni merelle kalaan lähtemisestä vihdoin toteutui. Aurinko paistoi ja tuuli näytti puun latvoja tarkkailleelle maltilliselta. Autoon pakattiin kelkka, ja mormuskat, tasapainot ja muut pilkkimisen välineet. Ei aikaakaan kun tuttu kalalaituri siintää silmiin. Kerrospukeutuminen on tämän jutun ydin, sillä paleleminen vie harrastukselta pohjan pois. Kulkusuuntanamme oli tietysti kalaisat apajat.
 
 
Merellä on tilaa ja avaruutta. Kun saavumme suojaisten saarten takaa meren lahdelle, tuuli voimistuu kohisten ja se pakottaa meidät etsimään uudelleen  tuulelta suojatun paikan. Jakkarat lumelle, syötit koukkuihin ja samanaikaisesti päästän ajatukseni vaeltelemaan omille teilleen.. Valkoista lunta kaikkialla ja yllämme kaartuu sininen taivas. Kaunista. Merikotka liukuu äänettömästi esiin saaren takaa. Pian, pian, hoen itselleni, kun kaivan kameran esille laukusta. Näen kotkan enää pienenä pisteenä taivaalla. Kala ei ole syötillä. Päätämme pitää kahvitauon.
 
 
 Viisi Kaanonin tähteä annan tälle ulkoilmaravintolalle. Aurinko on lämmittänyt kiven, luonto muovannut maiseman ja urpu-koristeesta pöydällä annan Luonnon Suurelle Taiteilijalle ison bonuspisteen. Näköala miellyttää minua suuresti ja kuin pisteeksi iin päälle merikotka leijuu paikalle esittämään lentonäytöksensä. Voiko  ihminen enempää toivoa?
 
 
Astun ulkoilmakahvilasta kameran kanssa ja jätän kalastajan mieliharrastuksensa pariin. Minäpä potkuttelen kelkalla joka niemeen, notkoon ja saarelmaan, kun ei nappaa kala, jos nappais kamera sen parhaan otoksen jota kohti olen kauan kulkenut.
 
 
Kuusi tuntia merellä. Auringon kehrä värjäytyy keltaiseen ja alkaa painua metsän taa. Kalastaja virkkaa, josko mekin painuisimme kotia kohti. Vielä yksi kuva sanon:
 

Tämä on yksi näitä Minun Afrikkani-kuvia. Savanni nukahtaa.

Kalalaiturilla käyn nappaisemassa vielä yhden kuvan meriheinästä. Sinne ne jäivät heiluttamaan meille lähtöhuiskutuksensa.
Haluatteko tietää siitä suuresta kalansaaliista? No, näin se meni:
3 ahventa
2 särkeä
2 kiiskiä
1 sorva
98 valokuvaa
Ja uupunut, mutta ah' rauhallinen mieli. Pienet murheet unohtuvat ja suuret huolet puolittuvat luonnon suuren paranjan käsissä.
 
Hyvää laskiaistiistaita toivottaa Kaanon ja lähtee tästä valmistamaan pikkuruisen kalakeiton..