"Aikainen valmistus ei ole koskaan pahitteeksi."

Jotkut äidin ohjeistukset olen niellyt kokonaan ja joulun valmistaminen kuuluu niiden piiriin. Viime tippa on minulle kauhistus, sillä sitäkin olen kokeillut ja niiden poltettujen piparkakkujen ja negaatioilla kaikuvien joulu"vespereiden" äänimäärää kovasti kadun.

Käväisinpä kaupungissakin haistelemassa joulun tuulia, ainakin kaupoissa oli täysi tohina valloillaan. Joululaulut kaikuivat ja ihmiset pyörivät pöytien ympärillä kuin jonkun näkynättömän käden ohjaamana. Sieltä halusin pois nopeasti, oman kodin rauhaan,

Monena jouluna olen kaihoisasti katsellut jouluruusua. Nyt se tarttui mukaani. Käyn sitä aina vähän väliä ihastelemassa ja lausumassa sille toiveitani, avaappa kaikki nuppusi ja valaise pimeitä päiviäni aina jouluun saakka.

Pikku pakkanen nipisteli nenän päätä, kun kuvasin joulupalloja hevoskastanjan oksalla. Hitaasti ne tuntuvat valmistuvan, yhden pallon iltavauhdilla. Mielekästä puuhaa toisin kuin jo lokakuussa aloittamani narusta valmistettu valoryijy. Sormenpäät hellinä täytyi päästää irti alkuperäisestä suunnitelmasta, että mukamas käsissäni on nopeasti valmistuva työ. Eilen se vihdoin oli valmis. Alkuperäinen ajatus oli ikkunaan ripustaminen, mutta seinällä se nyt on ja pysyy sanoo naskartelija selkäni takana.

Kuvat ei oikein tee oikeutta naruryijylle, valitettavasti.

Pääsenpä taas neulomaan sormikkaita, niiden lanka on niin pehmeää. Sammal imaisi sormikkaiden väristä osan pois, mutta kutkuttavaa on kulkea ja etsiä maastossa kuvakulmia.

Lintusillakin näkyy hyörinä lisääntyvän joulua kohti. Talviruokinta on parhaimillaan, vaikkei talvesta ole tietoakaan.

Naskartelijan luomus on lastusta väännetty himmeli. Se on viimevuotista tekoa. Laskin sen alas katosta ja suihkutin huonepölyt pois ja siirsin sen pyörimään ikkunan eteen. Lastu tuo jouluisen tunnelman kuvittelijan kotiin.

Rauhallista jouluun valmistautumista kaikille bloggaajille toivottelee kuvittelija. 

 

 Täältä voit katsella toisten joulun odotusta!