Kauneimmat joululaulut

Olin laulamassa joululauluja eilen kirkossa. Istuimme ystäväni kanssa miltei etupenkissä ja lauloimme sydämemme kyllyydestä, Arkihuolesi kaikki heitä, mieles nuorena nousta suo! Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo. Kylmä voisko nyt olla kellä, talven säästä kun tuoksahtaa lämmin leuto ja henkäys hellä rinnan jäitä mi liuottaa?


Kävin päivemmällä lintuja syöttämässä mökillä, tirpat ovat tulleet lumen ilmestymisen myötä kovin aroiksi.Maiseman hämärässä kujin nauttien hiljaisuudesta.Ja kiitosta sen laulu soi Sylvian ja soi aina lauluista sointuisimman.


Kuusijuhlamuistoihin vaipuneena saapui mieleni kuvajainen, lauloin yksinlauluna Sylvian joululaulun. Tonttuleikin jälkeen oli nopeasti pukeuduttava ja juostava raput näyttämölle laulamaan. Kaiken sen vauhdin, hosumisen ja jännittämisen jälkeen ääni karkasi lähes kokonaan ja lavalla auoin vain suutani hengästyneenä. Muistan miten laulun jälkeen taputettiin ja näin jäi tahattomasta ilostakin mieleni muistiin jälki. Nyt jo ehdottomasti osaan hymyillä tällekin muistolle.

Me käymme joulun viettohon niin maisin miettehin.


Kolmannen adventin sanasta puhuttelevin oli papin kysymys; Kuka sinä olet? Miten määrittelet itsesi? Oletko olemassa vain työsi kautta? Tietysti kysyin kysymyksen naskartelijalta heti kotiin päästyäni. Vastauksen kuultuani tarjosin hänelle lisää mietittävää lisäten joukkoon omat vastaukseni. Joskus on hyvä pysähtyä miettimään, kuka minä olen. Mutta parasta mitä kuulin oli, kelpaan sellaisena kuin olen.

Niityllä lunta, hiljaiset kadut, taakse jo jäänyt on syksyn lohduttomuus. Muistojen virta, lapsuuden sadut. Sanoma joulun on uusi mahdollisuus..


Carola Häggkvistin laulu Taivas sylissäni sai kyyneleet silmiini. Laulun melodoa ja sanat soivat niin kauniisti kuoron esittämänä.

Tänä vuonna olen erityisesti kuunnellut Maa on niin kaunis laulun sanoitusta; Kiitävi aika, vierähtävät vuodet miespolvet vaipuvat unholaan. Kirkasna aina sielujen laulun, taivainen sointi säilyy vaan..


Pikkukuusi on tuunannut oman tähtensä!

Oikein hyvää maanantaita kaikille!