Eletään elokuun viimeisiä päiviä. Loppukesän syvän vihreä väri vakuuttaa kahdessa vakiseurantakohteessa. Omenoista valkea kuulas valmistuu ensimmäiseksi, joten "omena päivässä pitää lääkärin loitolla."Mökkimaisemassa juhlittiin Venetsialaisia ja raketit paukkuivat puolille öin taukoamatta. Joka tietää kertokoon minulle miksi  rakettien paukuttelua hiljaisessa järvimaisemassa? Miten kertovat linnut lapsilleen, että nämä valojuovat pitkine pyrstöineen taivaalla, ovat ohiammuttuja juttuja. Kuvittelijalla on yksinkertainen ja vanhanaikainen mieli, jotenkin uutena vuotena sen kestän, mutta elokuisen järven rannalla samaistun joutsenien ja kuikkien kanssa pelkoon.Kurpitsa on kasvun innoittamana perustanut ison perheen. Keltaisia palloja ilmestyy tuon tuostakin näköpiiriini. Se on pitänyt tästä runsas sateisesta kesästä.Aurinkoa kaipaava pallero on alkanut kukintansa. Naskartelija sai vihjeen, että kukan katkaiseminen alkukasvukaudesta lyhentää kukan vartta, eikä se vaikuta kukkien kasvua haittaavasti. Nyt sekin on todennettu. Toinen pallero pitkävartisena kukkii ja toinen tanakammin lyhytvartisena josta kukkimisen osoitus kuvassa. Tämä operaatio-katkaise- varret kesällä tehdään ensi vuonna uudelleen, nyt molemmille kukkapuskille.
Sipulin kukat ovat minusta niin kauniita. En tiedä tekeekö kukkiminen hyvää sipulille, mutta mielenterveydelleni se tekee, joten
annan kaikkien kukkien kukkia.
Sitten vielä yksi hätelä kuva naskartelijan kekseliäisyydestä. Aikamoinen hauki nappasi kiinni vieheeseen ja ollessaan irtautumaisillaan...Arvatkaapas olisinko pystynyt samaan?Illan taivas oli värittynyt purppuraan. Nyt on kyllä sanottava, etten tarkalleen tiedä minkä värinen purppura on, mutta taivaskin näytti väriä jota harvemmin tapaa.
Tämän kesän ensimmäinen kyy, luikerteli vastaani metsätiellä. Liukkaaasti liikkuen se mateli nopeasti tien oheen. Se latasi minuun pyöräilijänä aimo annoksen energiaa ja kivet vaan lentelivät kun poljin kotiin.
Leppoisaa elokuun viimeistä viikkoa kaikille blogini vierailijoille!


Lisää vuosikampoja täällä.