Starttasi tänään. Nyt kohdetta kuvataan joka toinen viikko. Koska olen ehdottomasti kevätihminen, haluan oppia nauttimaan myös tästä vuodenajasta. Syyskampa antaa täten minulle myös toisenlaisen haasteen. Se kasvattaa minusta syksyihmistä.

Kohteeksi valitsin pihassamme kasvavan hevoskastanjan. Sen on siemenestä kasvattanut ja meille lahjoittanut luonnon ystävä. Monena vuonna pakkanen nipisteli puuta ja kasvu oli hidasta, nyt puu on päässyt vauhtiin. Se kukkii ihanasti keväisin ja syksyisin se kasvattaa 'piikkisikoja' ilokseni.


Tänään aurinko paistoi lämpimästi (+20 astetta) ja tuuli puhalteli leudosti. Enpä tiedä, millaiset kasvot hevoskastanja syksylle antaa, mutta sen nyt kuitenkin valitsin kohteeksi ja saahan kuvakulmaa vaihtamalla taustan muuttumaan..


Piikkipallerot koristavat ja antavat luonnetta puun kasvustoon. Toivon, että joskus onnistuisin idättämään siemenestä uuden puun.


Pallukan sisällä olevia ruskeita siemeniä olen käyttänyt joulukranssien koristeluun. Hevoskastanjan lehti on mielestäni hyvin kaunis.


Zilga tuo tällä hetkellä iloa syksyyni. Ensimmäinen viinirypälekokeilu, ensimmäinen viinirypäleterttu ja jännitys alkaa olla huipussaan, ehtiikö rypäle kypsyä? Miltä se maistuu?


Täällä lisää syyskampoja