Mökki nököttää etelään viettävällä rinteellä. Aiemmassa elämässään se on palvellut savusaunana, siitä kertoo sen mustuneet hirret. Keskellä pihaa on vinttikaivo. Piha on neliön muotoinen. Istun porraspuulla ja katselen oikealla olevaa vanhaa navettaa ja pientä saunaa sen vieressä. Vasemmalla on korkea aittarakennus.  Pihapiiriä vartioi suuri kuusi ja pyhä pihlaja. Olemme kunnostaneet mökkiä hiljaa-hyvää-tulee-ajatellen-aivan-kaunis menetelmällä. Selkokielellä se tarkoittaa ikuisuusprojektia jossa työtunteja ei lasketa.

Mökin takana on järvi. Osa järvestä lainehtii jo vapaana.

1240859477_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mökin kevätpuuhat ovat alkaneet. Viime aikoina sirkkeli on laulanut kilpaa muuttolintujen kanssa. Taitoni ei riitä puiden halkomiseen, mutta pinojen teko lähentelee mielestäni taidetta. Luin Vallattoman mummelin blogista miten hän puhuu klapeille. Löysin hänessä sukulaissielun. Klapit hakevat pinossa oman paikkansa ja joskus pinon tasapaino vaatii tönimistä ja korjailua. Kun aurinko paisteellaan porottaa klapitaiteilijaan, otan hetkeksi loparit ja siirryn haravan varteen. Haravoitavaa riittää. Pieni tie kiemurtelee puiden siimeksessä rantasaunalle. (joka sekin odottaa remontti-Reiskaa) Tielle on pudonnut käpyjä, neulasia ja oksia. Haravoin tien ja saan inspiksen kärrätä multaa saunan eteen. Kuljen rauhassa multakärryni kanssa ja ihmettelen, mistä tuokin oksa on polulle pudonnut. Vasta äskenhän haravoin koko tien. Kunnes tajuan, se ei olekaan oksa vaan ihan kunnon kokoinen kyy. Silloin se kajahtaa ilmoille, veretseisauttava huuto. Apua. Kyy on uhmakas se pitää päätään ylhäällä ja lipoo kaksihaaraista kieltään.

1240859154_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Taisin huudollani herättää koko tienoon, koska seuraavaksi metsätiellä pomppii vastaani sammakko.

1240859330_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kevät laulattaa. Anttilan keväthuumausta tapailen mielessäni, kun palaan paikalleni klapitaiteilijaksi. "Anttila se ampaisee ylös vuoteeltaan, aurinko on korkeella..."

.. ja kaiken yllä soi sirkkelin ääni..