Kasvuni aikuiseksi tapahtui sananlaskujen ja kansanviisauksien keskellä. Ne olivat olennainen osa minua, niinpä en tahdo ymmärtää kun joku haluaa selkosuomennosta pläkkiselvistä asioista.
 
 
Aikainen valmistus ei ole koskaan pahitteeksi,
äiti se yhä pääni sisällä ohjeistaa lastaan. Näillä sanoilla käynnistyi tänäkin vuonna jouluun valmistautuminen. Jos ei nyt ihan ullakolta kellariin, niin kuitenkin melko perusteellisen Alma Tomu-vaiheen aloitin jo lokakuun loppupuolella. Vaatehuone tursusi, ryöppysi ja pursui erikokokoista ja näköistä vaatetavaraa. Ja kun saa laiskuudestaan tukevan niskalenkin, niin loppu sujuukin jo helpommin. Ehdottomasti siivouksen vaikein osuus oli takana ja vaatehuoneessa tuoksui raikkaalta ja mikä parasta löysin monta kadoksissa ollutta tavaraa!
 
 
Hitaasti hyvä tulee ja ajatellen aivan kaunis.
Komeroita siivotessa löytyi lisää unohdettuja ja kadotettuja. Jumppatossut nököttivät hyllyllä apean näköisinä, tossut joita olin jo kauan hakenut kissojen ja koirien kanssa. Nyt ne pääsevät taas steppaamaan kun jumppa joulun jälkeen alkaa.
 
 
Hyvä Tuomas joulun tuopi.
Ruokaa sitten valmistinkin tosi mielelläni.  Jouluruokaperinteet ovat muokkautuneet vuosien varrella niin, että jokaiselle on jotakin herkkua. Pitkän pöydän ääressä oli maksalaatikon, perunalaatikon ja kinkun ystäviä. Ja vihdoin halusin valmistaa omaa herkkuruokaani lipeäkalaa ja ah miten hyvää se olikaan!
Kun katselin lapsiani ja heidän heidän perheitään ja kuuntelin iloista puheensorinaa pöydän ympärillä mieleeni nousi ajatus heistä, joille ei ollut sijaa majatalossa. Tänäkin päivänä on niin monta joille ei löydy sijaa, ei majatalossa, eikä ajatuksissa.
 
 
Ilossa on mukana aina hitunen surua.
 
Nyt kuljetaan kohti vuotta 2010.
Vanha vuosi vaipuu hautaan, riemuineen ja murheineen..
Toivon kaikille blogini vierailijoille ja kanssakulkijoille oikein hyvää uutta vuotta!
 
 
Kaanonin kuvittelut ovat tulleet yhden vuoden ikään. Järjestän arpajaiset, joten jos haluat osallistua, laitathan nimesi kommenttilootaan. Nuutinpäivän jälkeen arvon voittajan.