Ulkona on 18 astetta pakkasta ja vitikeli.
Kotimme lähellä on hulppeat valaistut hiihtoladut. Siellä on oma latu perinteisille hiihtäjille ja leveämpi luistelun ystäville. Yleensä pysyttelen kaukana ladulta, minulle riittää mainiosti kun seuraan lylynlykkijöitä tien varressa. Siellä ne sivakoivat selät hiestä märkänä. Hiihtopuvut vain vilistävät silmissäni puiden lomassa. Miten minä tuonne mahtuisin etanavauhtineni, mutisen itsekseni.
 
 
Tänään minulla oli kuitenkin oma lehmä ojassa. Jos mieli saada huikeita lumikuvia metsästä ja suolta on pakko hakea sukset jalkaansa ja suunnata rohkeasti ladulle. Rehellisesti sanottuna en uskonut kovinkaan moniin hiihtäjiin edes törmääväni, olihan mittarissa kunnon pakkaslukemat. Ensituntuma suksiin tuntuu tutulta, pitoa on runsaasti mutta luisto puuttuu. Sitkeä sissi kun olen, jatkan hiihtämistä.Kun muita hiihtäjiä ei ole näköpiirissä,  suunnitelmani valokuvaamisesta näyttää toteutuvan.  Aurinko yrittää kaikin voimin kivuta metsän takaa esiin. Maisema on niin koskematon ja niin kaunis. On aika kaivaa kamera esiin.
 

Huh kun on kylmä, kamera tulee nopeasti säädetyksi ja räpsäisen muutaman kuvan.Laitan nopeasti  vanttuut käteen ja potkaisen suksiin kunnon vauhdin. Ne tarttuvat kiinni latuun ja olen monta kertaa kaatua. Kun seuraava kuvauskohde piirtyy kauniina silmiini, olen kääntänyt sukset  jo kotia kohti. Silmälasit huurussa, kädet palellen ja polvet aladoopina hiihdän kotiin.

Mitä opin tästä? Pakkasessa hiihtäminen/kuvaaminen on  liian iso pala purtavaksi. Lisksi tietoni suksien voitelusta on puutteellinen. Miksen vain hiihdellyt ihaillen maisemia ja nauttinut niistä?

Kotona painoin selkäni uunin kylkeä vasten ja nyt jo kelpasi lauleskella, lunta tulvillaan, on raikas talvisää.Se on talvea nyt!
Ehkä kuitenkin tahoin vähän hiihtää sekä valokuvata ja siten kokeilla rajojani?
 
Illaksi valmistin nopean mitä-kaapista-löytyy salaatin. Se on saavuttanut meillä vankkumattoman suosion ja sitä voin lämpöisesti suositella.
Tänään siinä oli näitä aineita;
3-5 keitettyä perunaa
1 purkillinen tonnikalaa
3 keitettyä kananmunaa
3 silputtua tomaattia
revi joukkoon muutama rapea salaatin lehti
sipulia silputtuna (valkosip. maun mukaan)
maissia (tai herneitä tai papuja)
kurkkua
Pilko kaikki ainekset ja sekoita. Mausta suolalla ja mustapippurilla, Lorauta sekaan oliiviöljyä. Nauti!