Rakkaat ystävät, esittelen teille pienen palan minun Afrikkaani.

Kankaan laminoinnissa puulle tarvitaan seuraavia aineita. Pieni pala puuvillakangasta, puinen tarjotin, lautanen tai levy, Erikeeper liimaa, pieni lasipurkki, sivellin ja santapaperia. Eurokankaan hyllyssä tämä kangas vilkutti minulle, joten se lähti mukaani. Levyn pala hiottiin santapaperilla. Sitten levylle laitettiin vesi-liimaseos( puoli vettä ja puoli liimaa) seuraavaksi levyn päälle laitettiin puuvillakangas (tai levyä hieman suurempi kankaan pala), joka kiinnitettiin levyyn käyttämällä leveää sivellintä ja liimaa. Siveltimellä vetäen kankaan pinta tarttui levyyn, ja ilmakuplien oli tarkoitus poistua kankaan alta samalla. Kangas kuivattiin hiustenkuivaajan avulla. Liimavesi levitettiin kolme kertaa. Seuraavana päivänä levy viimeisteltiin Kivat-lakan avulla. Kaksi lakkakerrosta ja laminointi oli valmis.

Tadaa, tässä pieni pala MINUN AFRIKKAANI.

Puuseppä(ni) naskarteli levyyn reunat ja nyt minulla on kaksi tarjotinta. Ensimmäisen levyn valmistin opettajan ohjeen mukaan, toiseen käytin luovuutta ja jätin siveltimen kokonaan pois. Käytin kumihanskaista kättä ja lorauttelin liimaa suoraan kankaalle ja levitin liimaseoksen kankaalle käden avulla. Tulos tyydytti minua ja näin valmistus oli nopeampaa.

Käsityöpiirissä luovuus kukoisti,  vanha hieno revinnäisliina kiinnitettynä liimaveden avulla pyöreään puiseen vatiin näytti hienolta. Sitä aion vielä kokeilla, kun löydän mieleiseni puisen astian.

Käden kotikuntoutukseen sopii mainiosti omenamuffinien teko. Viimeistelin muffinit suklaakarkin palasilla ja pienellä lorauksella kahvilikööriä. 

Onkohan pääsiäispupu ollut liikkeellä, löysin helmihyasinttien juurelta ison pääsiäismunan?

Uppo-Nallen ystäväkirjasta luen maaliskuun kohdalta:

"Jos olet syntynyt maaliskuussa
olet jo lapsonen kevään."
 
Tervehdys kaikille kevään lapsille!