Keittön pöydällä on vihreää, sinistä, keltaista ja vähän punaistakin. Ei, en nyt vesivärittele, vaikka sitäkin on tullut viime aikoina tehdyksi. Nyt teen ruokaa ja kokki Kakkosnelonen säilöö. Hyvin me mahdumme yhdessä hääräilemään minikeittiöömme. Rasvassa paistetut ruoka-ohjeet on kipattu jonnekin mielen uumeniin. Nyt keitetään, haudutetaan, laitetaan uuniin ja grilliin. Peruskunnon kohotukseen tähtäävä kokeileva keittiö on tullut, toivottavsti jäädäkseen.

Sokerihernettä on laitettu pakastimeen, ja suuhun, mikäs sen mainiompi kello kahden välipala.

 

Mennä touhotan kasvimaalle ja kerään sieltä koriini perunaa, kesäkurpitsaa, pinaattia, persiljaa, salaattiherneitä, valkosipulia ja papuja. Huuhtelen kasvikset, pilkon ja silppuan ne. Muutama tippa öljyä pannulle ja sitten sipulit ja muut  pannulle muhimaan. Lopuksi maustan ruuan pippurisekoituksella rikon pannuun kananmunan ja ripottelen vähän juurtoraastetta.

Pilkottua sipulia liotan vedessä, sillä sen voimakas maku lientyy ja suuni lisäksi siitä pitää myös vatsani.

Kokki on kilpaa auringon kanssa kulkenut lähisuolle ja saapuu sieltä tyytyväisenä kolme litraa saalista mukanaan. Kun vasta hieroskelen unen rippeitä silmistäni, keittyvät keltaiset lakat jo kattilassa ja huoneeseen leviää voimakas lakkahillon tuoksu. Kokki on hillomiehiä. Minä vasta opettelen kulkua pois hillomaasta, johdattaen askeleeni marjamaahan.

Että sellainen "trottingholmin" meininki meillä. Hillollinen ja hilloton.

Uskokaa tai älkää, ei salaatti tarvitse välttämättä kastiketta. Raikas salaatti ja mansikat ovat mainio pari, salaatti ja meloni samoin. Nyt opettelen maistelemaan makuja. Pureskelen ruokani huolellisesti. Pienimmätkin  vivahteet maistaa herkästi.

Mustikat ovat kovaa vauhtia kypsymässä, niinkuin nämä muutamat pensasmustikat jotka poimin kuvaan rekvisiitaksi. Marjoja voi vapaasti syödä. Miten makoisilta ne ensimmäiset mustikat maistuvatkaan?

Jumppaaminen on asennekysymys. Eihän se järin esteettistä puuhaa ole, ja kuulisittepa sen puhinan ja ähellyksen, mutta......vaaka näytti jo mieltä kohottavan tuloksen, ensimmäistä kertaa. Nyt kun on kunnolla venytelty ja vanuteltu haen pyörän vajasta ja eiku menoksi...

 

Matkaan taas lähden nyt.....