Kun ilta on tyyni ja aurinko helottaa taivaan täydeltä, niin mikäs sen somempaa kuin souteleleminen. Keskikesä tarjoaa antejaan säästelemättä, ja kamera tallentaa ne parhaat palat. Rantasipi keikkuu kiven päällä niinkuin sillä on tapana, niinpä suuntaan määrätietoisesti sitä kohti. Jätän veneen lipumaan ja räplään kameran asetuksia, samassa kuulen veneen pohjasta raapivan äänen. Se pysähtyy äkisti. Olen soutanut veneen tiukasti veden alla olevaan kiveen. Siinä se on ja pysyy, no yritän kuitenkin kuvata sipiä, ennen kuin aloitan epätoivoisen kiveltä irroittautumisen.

Rantasipi seurasi kiinnostuneena kuinka ämmän oikein käy? Hyvin kävi, yrityksen ja erehdyksen kautta haaksirikkoutunut pääsee irti kiveltä.

Jospa ottaisi vaatimattomamman kuvauskohteen, ulpukat, ne eivät tietääkseni pääse lentoon ja ovat sopivasti rannan tuntumassa. Kaislikko vaan suhisi veneen lipuessa sinne. Kohteeni on käden ulottuvilla ja olen vääntänyt itseni kuvaajan mutkalle, kun lähes korvani juuresta kuulen varoittavan äänen. Äitisorsa ehti nähdä minut, ja johtaa joukkoaan määrätietoisesti turvaan.

Yksi suhaus vain ja pienokaiset ovat turvassa kaislikon suojissa. Sorsaemo näyttää minulle äidin mallia. Jätän hänet lapsiensa turvaksi ja poistun takavasemmalle.

Kesäyössä on kummaa taikaa. Ja hyttysiä. Paljon. Suojaudun niiden ahnailta hyökkäyksiltä mökkiin pohdiskellen, miksi juuri minä olen hyttysten mielestä niin ihana? Seuraavana päivänä näen mökkikirjasta, etten taida olla ainut jota hyttyset rakastaa..Mökkitien varressa, metsän siimeksessä on lähde jonka vesi on hyvin maukasta, päätellen ahkerasta vedenhakijamäärästä. Kuopus ystävänsä kanssa halusi maistaa lähteen raikasta vettä. Vedenhakumatkasta oli romantiikka kaukana. Tytöt kehittelevät nyt uutta lajia olympialaisiin, kolmen kilometrin juoksu, ja vesikannu toimii viestikapulana..

Olisikohan vihdasta ollut apua hyttysten karkoituksessa?

Laitan kukkakranssin päähäni, kävelen kasteiselle niitylle ja tanssin pienten joutsenten tanssin.

Tuleekohan ritariperhonen tänään kylään?

Aurinkoista viikonvaihdetta ystävät!